RSS

Microsoft Partnerprogramok – Microsoft Action Pack (MAPS) program

22 Feb

A Partnerprogramokról szóló sorozatom újabb részeként bemutatom a Microsoft Action Pack (azaz MAPS) csomagot, mik az előnyei (és hátrányai?), mik a feltételei, és hogyan lehet jelentkezni.

Ami a legfontosabb: ehhez a programhoz is részt kell venni a Microsoft Partner programjában, regisztrált szinten. Tehát amennyiben még nem vagy Microsoft partner, a regisztrációt meg kell tenni (itt). (Ne aggódj, a további regisztrációk során (pl. ha a MAPS csomagot igényled) az itt megadott adatokat már nem kell többször megadnod.)

Megjegyzés: ha már regisztrálsz a Partner Programba, adj meg pontos adatokat, olyan e-mail címet (LiveID-t), amit más – Microsofthoz kapcsolódó – szolgáltatáshoz is használsz; annál is inkább, mert például a korábban letett Microsoft vizsgáid itt értékesek lehetnek! Talán most még nem találod fontosnak (egy 1-2 fős vállalkozás esetében nevetségesnek tűnhet), de ha nő a céged, több dolgod lesz, biztosan nem lesz kedved előről kezdeni az egészet! :)

Visszatérve a MAPS csomagra: ez egy éves előfizetési lehetőség, mellyel belső használatú szoftverlicenszekhez, technikai támogatáshoz, és marketing eszközökhöz juthatsz. A csomagból két típus van:

 • Microsoft Action Pack – Solution Provider csomag
  • Megoldásszállítóknak
  • VAP (Value-added provider) partnereknek, és viszonteladóknak
  • Microsoft Kisvállalati specialistáknak
 • Microsoft Action Pack – Development & Design csomag
  • Szoftverfejlesztőknek
  • Webfejlesztőknek, -dizájnereknek

(Mivel ez a blog a szoftverfejlesztőknek szól, ezért ez utóbbival fogunk foglalkozni. Ha a Solution Provider csomag érdekel, itt tájékozódhatsz)

A Microsoft Action Pack – Development & Design csomag ideális választás egy 2-3 fős fejlsztő cégnek, hiszen a kapott szoftverlicenszek teljes mértékben lefedik a vállalatot. A csomag ugyanis 5-10 példányban tartalmaz irodai alkalmazásokat (pl. a Microsoft Office-ból, Windows-ból Visio-ból, a különböző szervertermékek klienseiből 10-10 db-ot, a Microsoft Project-ből 5 db-ot, stb.), a fejlezstőeszközöket tekintve pedig  3-3 db-ot (Visual Studio 2010 speciális MSDN csomaggal, és Expression Studio Web Edition). Az előfizetés egy évre szól, az ez idő alatt megjelenő új termékek természetesen a csomag részét képezik, tehát a Windows 8 érkezésekor pl. automatikusan letölthető az új operációs rendszer.

Eldöntheted, hogy az előfizetésedhez hogyan szeretnél hozzájutni: az előfizetési díjat is aszerint fizeted, hogy elegendő-e neked a letöltési lehetőség, vagy szeretnéd adathordozón is kapni a friss csomagokat.

Beszéljünk a követelményekről is:

– regisztrált tag kell hogy legyél a Microsoft Partner Network-ben (fent már írtam róla, ott találod a linket)

– egy online tesztet kell kitöltened (max. 30 perc), mellyel igazolhatod, hogy nem most találkozol először a Microsofttal

– meg kell adnod céged weboldalát is, ahol jól látható, hogy az elsődleges tevénységetek a szoftverfejlesztés

– Nem dolgozhatnak többen a cégnél, mint 100

– Cégetek bevétele min. 75%-ban az eladott termékeitek vagy szolgáltatásaitok köréből kell érkezzen

– Csak az egyik Action Pack-re regisztrálhattok, tehát a Solution Provider és a D&D csomag közül választanotok kell; cégenként és országonként csak egy előfizetésetek lehet

– Nem lehettek Gold vagy Silver kompetenciával rendelkező partnerek – ha időközben eléritek a kompetenciát, és váltotok is (tehát be is fizetitek a kompetencia díját), a MAPS csomagot nem használhatjátok tovább.

(és természetesen a kapott termékeket nem adhatjátok tovább, nem oszthatjátok meg társvállalatok/partnereitek között… mint ahogyan semmilyen másik partnerprogramban, vagy névre szóló licenszek kapcsán sem).

Ha bővebb információra van szükséged, vagy regisztrálni szeretnél, látogass el erre a címre: https://partner.microsoft.com/hun/program/40165398

Ha kérdéseid lennének, felteheted itt is, illetve a hunisv(kukac)microsoft.com címen is.

 

A témasorozat korábbi bejegyzései:

Microsoft Partnerprogramok – miért jó?

Microsoft Partnerprogramok – BizSpark és WebsiteSpark 

 

Címkék:

8 responses to “Microsoft Partnerprogramok – Microsoft Action Pack (MAPS) program

 1. Fülöp Károly

  2012. március 5. hétfő at 14:43

  Hello!

  Nagyon jó kis blogot szerkesztesz, már nem is tudom hogy találtam rá.
  Az lenne a kérdésem, hogy azok a cégek, akiknek jelenleg nem a fő profiljuk a szoftverfejlesztés, azok eleve buktával indulnak egy ilyen programon? Vagy próbálkozzak és legfeljebb elutasítanak?

  Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerül egy ilyen pack egy évre?

  Köszönöm válaszodat.

   
 2. Szabó Eszter

  2012. március 5. hétfő at 15:24

  Szia,
  Köszönöm az elismerő szavakat, örülök, hogy idetaláltál :)
  Kezdem az egyszerűbbel: az ára évente olyan 430 USD-nél kezdődik (ha nem kérsz negyedévente DVD-csomagot, hanem elég neked a letöltési lehetőség a cégre kapott egydi kódokkal).
  A másik: nem a cégbejegyzés számít a program szempontjából, hanem amit írtam is: “Cégetek bevétele min. 75%-ban az eladott termékeitek vagy szolgáltatásaitok köréből kell érkezzen”. A regisztráció során valószínű nem utasítanak el, ha nem így van, de amikor egy szoftverterméket elkezdesz használni (telepítesz), akkor elfogadod a licenszet. Tehát egy ellenőrzés során kell tudni megmutatni, hogy igenis jogosult vagy a használatra.
  Ha gondolod, írd meg (akár itt, vagy mailen a v-esszab(kukac)microsoft(pont)com címre), hogy hogy is működik a céged, illetve mihez, milyen termékekre van szükséged, és segítek megkeresni, hogy mi lenne a legjobb megoldás.

   
  • Fülöp Károly

   2012. március 5. hétfő at 15:57

   Ó, köszönöm a gyors választ. Mivel nem titok a cég fő profilja könyvelés, jelenleg ezen szolgáltatás a bevételeink 100%-t adja :)
   A szoftverfejlesztés egy félig nyugvó része a cégnek, de mivel korábbiakban sokat dolgoztam Visual Studioval, (illetve a cég ahol dolgoztam azt hiszem Gold kompetenciával rendelkezett ezért ismerős, hogy kell online beszerezni msdn-en keresztül a szoftvereket) ezen irányban szívesen fejleszteném a cég profilját.
   Eddig az tántorított el, hogy nem olcsó mulatság a Visual Studio, pláne egy kezdő és ügyfelekkel vékonyan rendelkező cég számára, kezdtem el a kutakodást, azt hiszem az oldaladra is a BizSpark miatt találtam rá :)

   Köszönöm a segítségedet.

    
 3. Szabó Eszter

  2012. március 6. kedd at 00:49

  Szia,
  Egyedül fejlesztenél (1 db termék kellene)? És azt tudod, hogy kb. melyik verzió kellene? Ugyanis ha 1 termékről van szó, akkor nem sok a különbség: a sima Visual Studio Professional 500 dollár kürül van, és örökös használatra szól (tehát nem kell évente megvásárolni). Van benne MSDN Essentials is 12 hónapig, amiben a tesztelésre vonatkozó platform termékek benne vannak. ha megvárod az új verziót, akkor egy darabig nem kell vásárolnod.
  Ha maga az MSDN előfizetés is szükséges, akkor az már drágább mulatság (azt mondjuk célszerű úgy számolni, hogy az adott fejlesztőnek rögtön megvan az operációs rendszere, és Office csomagja is). A Professional verzió a teljes MSDN előfizetéssel együtt 800 USD körül mozog.

  A BizSpark program kicsit más tészta, ott ugye kezdő cégnek kell lenni, és ott is fontos a profil – ott jobban (és többen) megnézik már a csatlakozásnál is, hogy mit csinál a cég. Gondolom, ezért is keveredtél át erre a cikkre inkább :)

   
  • Fülöp Károly

   2012. március 6. kedd at 09:39

   Szia!

   Igen, a átkeveredés kicsit túlzás, úgy 2-3 hete olvasom a blogodat kisebb rendszerességgel :)
   Egyelőre egyedül fejlesztenék. Csak ugye nem baj, ha van tartalékba 1-2 liszenc, hisz ha hirtelen kell bővíteni a céget, akkor még annak is utánajárni. Ha nem figyel rá az ember könnyen elbukhat ilyenen. Azért köszönöm a segítségedet, még agyalok a témán :)

   És olvasom a bejegyzéseidet :)

    
 4. Szabados Béla

  2014. szeptember 22. hétfő at 10:40

  Szia!

  Nem tudom, hogy még figyeled-e az ide érkező bejegyzéseket, de azért felteszem a kérdésemet, hátha. :)

  A cég ahol dolgozom rendelkezik MAPS előfizetéssel már több éve. A problémám a licencek használatával kapcsolatos.
  A kérdésem, hogy a MAPS csomagban levő Windows Server 2012 (R2) -öt telepíthetem-e egy fizikai gépre, hogy annak licencével futtassak virtuális gépet, majd a virtuális géphez megvett külön Windows Server 2012 R2 (OEM) licenct rendelném. A virtuális gépen futó szerver webszerverként funkcionál és ügyfeleink szolgáltatásként használják. Úgy tudom, hogy a MAPS előfizetésben levő licenc-et nem lehet olyan gépre telepíteni, amin ügyfelek felé szolgáltatást nyújtunk, csak belső használatra ad jogosultságot. Ezért lett külön megvéve a WS 2012 R2 OEM licenc.
  Kérdésem, hogy a fent vázolt esetben a Hyper-V-t futtató licenc lehet-e MAPS előfizetéses, vagy arra is OEM-et kell venni?

  Válaszodat előre is köszönöm.

   
  • Eszter

   2014. szeptember 22. hétfő at 17:32

   Szia,

   nézem a blogot, csak nem vezet, sajnos nem vagyok már naprakész az információkban.
   A kérdésedre válaszolva: én is úgy tudom, hogy a MAPS-ban található termékekkel nem tudtok szolgáltatni az ügyfeleknek, de azt javaslom, hívd fel az ügyfélszolgálatot, és kérdezz rá a biztonság kedvéért (+36 1 267 4636) – tényleg nem akarlak félrevezetni!
   Köszi!

    
   • Szabados Béla

    2014. szeptember 23. kedd at 13:45

    Szia!

    Köszönöm, ez is valami. Rákérdezek majd akkor ott is. :)

     

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

%d blogger ezt kedveli: